ویرایش محتوا
درمانگاه شبانه روزی خیریه فاضل

درباره ما

🔻 درمانگاه شبانه‌روزي عمومی و تخصصي فاضل با هدف ارتقاي سلامت مردم منطقه شمال شهر اصفهان در سال 1395 به صورت خیریه فعاليت خود را آغاز نموده است.

با ما تماس بگیرید

حشراتی که شما را بیمار می کنند!

  • خانه
  • -
  • اطلاعات بیماری
  • -
  • حشراتی که شما را بیمار می کنند!
حشراتی که شما را بیمار می کنند!

حشراتی که شما را بیمار می کنند!

حشراتی که می‌توانند مستقیماً از طریق نیش زدن، گاز گرفتن یا انتقال پاتوژن‌ها به بدن انسان باعث بیماری در انسان‌ها شوند.گزش و نیش این موجودات کوچک گاهی علاوه بر آزار دهنده بودن، ممکن است خطرات بزرگی برای سلامتی ایجاد کند. اگر قصد دارید در تابستان امسال اوقات بیشتری را در فضای باز بگذرانید، ممکن است با چند مهمان ناخوانده مواجه شوید. پشه‌ها، کنه‌ها و دیگر حشرات گزنده می‌توانند لذت آفتاب گرفتن شما را مختل کنند. بنابراین، توصیه می‌کنیم قبل از شروع ماجراجویی بعدی در طبیعت یا حضور در حیاط خانه، بیاموزید که چگونه از نیش و گزش این موجودات جلوگیری کنید. پشه‌ها فقط آزاردهنده نیستند. آنها می‌توانند بیماری‌هایی مانند مالاریا، ویروس نیل غربی، زیکا و آنسفالیت ژاپنی را گسترش دهند.

حشراتی که شما را بیمار می کنند!

۱. پشه‌ها:

پشه‌ها علاوه بر آزاردهنده بودن، می‌توانند خطرات جدی برای سلامتی ایجاد کنند. این حشرات کوچک می‌توانند بیماری‌های مختلفی را منتقل کنند که برخی از آنها شامل مالاریا، ویروس نیل غربی، زیکا و آنسفالیت ژاپنی هستند. برای جلوگیری از نیش و گزش پشه‌ها، می‌توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:

۱. استفاده از مواد دافع حشرات: از مواد دافع حشرات حاوی DEET، پیکاریدین یا روغن اکالیپتوس لیمو استفاده کنید.
۲. پوشیدن لباس‌های مناسب: لباس‌های آستین بلند و شلوارهای بلند بپوشید، به خصوص در ساعات اوج فعالیت پشه‌ها (صبح زود و غروب).
۳. استفاده از پشه‌بند: در مناطق با شیوع بالای بیماری‌های منتقل شده توسط پشه، از پشه‌بند برای خوابیدن استفاده کنید.
۴. اجتناب از تجمع آب راکد: پشه‌ها در آب‌های راکد تخم‌ریزی می‌کنند، بنابراین از تجمع آب در گلدان‌ها، بشکه‌ها و دیگر ظروف جلوگیری کنید.

با این اقدامات می‌توانید خطر نیش و گزش پشه‌ها و انتقال بیماری‌های مربوطه را کاهش دهید و از تابستان خود لذت ببرید.

۲. کنه‌ها:

می‌توانند خطرات جدی برای سلامتی انسان‌ها ایجاد کنند. این حشرات می‌توانند بیماری‌هایی مانند بیماری لایم، تب لکه‌دار کوه‌های راکی و بابزیوزیس را منتقل کنند.برای جلوگیری از گزش کنه‌ها، می‌توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:

۱. استفاده از مواد دافع حشرات: از مواد دافع حشرات حاوی DEET یا پیکاریدین استفاده کنید.

۲. پوشیدن لباس‌های مناسب:

لباس‌های آستین بلند و شلوارهای بلند بپوشید و از کفش‌های بسته استفاده کنید. لباس‌ها را داخل جوراب‌ها بگذارید تا کنه‌ها نتوانند به پوست دسترسی پیدا کنند.

۳. بررسی و تمیز کردن بدن:

بعد از گذراندن وقت در مناطق مستعد کنه، بدن خود، کودکان و حیوانات خانگی را بررسی کنید. کنه‌ها می‌توانند به نقاط مخفی بدن مانند پشت زانو، زیربغل و کشاله ران بچسبند.

۴. استفاده از مواد ضدکنه برای لباس‌ها:

می‌توانید از مواد حاوی پرمترین برای لباس‌ها و تجهیزات کمپینگ استفاده کنید.

۵. نگهداری محیط:

از رشد بیش از حد گیاهان در حیاط خانه جلوگیری کنید و مناطق با چمن بلند را کوتاه نگه دارید تا محل‌های پنهان شدن کنه‌ها کاهش یابد.

۳. مگس تسه‌تسه:

حشراتی هستندکه می‌تواند خطرات جدی برای سلامتی انسان‌ها ایجاد کند. این حشره، ناقل بیماری خواب آفریقایی یا تریپانوزومیازیس آفریقایی است که می‌تواند به مرگ منجر شود. برای جلوگیری از گزش مگس تسه‌تسه و کاهش خطر ابتلا به بیماری خواب آفریقایی، می‌توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:

۱. پوشیدن لباس‌های مناسب: لباس‌های آستین بلند و شلوارهای بلند به رنگ‌های خنثی (کرم، خاکستری، سبز) بپوشید، زیرا مگس تسه‌تسه جذب رنگ‌های روشن و تیره می‌شود.
۲. استفاده از مواد دافع حشرات: از مواد دافع حشرات حاوی DEET یا پیکاریدین استفاده کنید.
۳. اجتناب از مناطق آلوده: در صورت امکان، از سفر به مناطق معروف به وجود مگس تسه‌تسه اجتناب کنید. این حشرات عمدتاً در مناطق جنگلی و کنار رودخانه‌های آفریقا یافت می‌شوند.
۴. استفاده از پشه‌بند: در مناطق مستعد، از پشه‌بند برای خوابیدن استفاده کنید.
۵. رعایت بهداشت محیط: دوری از انباشت زباله‌ها و مناطقی که مگس تسه‌تسه می‌تواند در آنها تولید مثل کند.

۴. کک‌ها:

جمله حشراتی که می‌توانند باعث بیماری‌های جدی در انسان‌ها شوند. این حشرات کوچک می‌توانند بیماری‌هایی مانند طاعون و تیفوس را منتقل کنند. برای جلوگیری از گزش کک‌ها و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های ناشی از آنها، می‌توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:

۱. حفظ بهداشت حیوانات خانگی: حیوانات خانگی را به طور منظم با شامپوهای ضد کک بشویید و از گردنبندهای ضد کک استفاده کنید.
۲. تمیز کردن محیط زندگی: خانه و محل زندگی حیوانات خانگی را به طور مرتب جارو کنید و محل خواب و وسایل آنها را بشویید.
۳. استفاده از مواد دافع حشرات: از مواد دافع حشرات حاوی DEET یا پیکاریدین استفاده کنید.
۴. اجتناب از مناطق آلوده: از رفتن به مناطقی که کک‌ها زیاد هستند، اجتناب کنید و از تماس با حیوانات وحشی خودداری کنید.
۵. کنترل محیط بیرونی: چمن‌ها و حیاط خانه را مرتباً کوتاه کنید و از تجمع زباله‌ها و برگ‌های خشک جلوگیری کنید تا محل‌های پنهان شدن کک‌ها کاهش یابد.
۶. استفاده از مواد ضدکک در محیط: می‌توانید از اسپری‌ها و پودرهای ضدکک برای محیط داخلی و خارجی خانه استفاده کنید.

۵. پشه خاکی:

یا  Anopheles، یکی از انواع پشه‌ها است که بخشی از زنجیرهٔ انتقال بیماری مالاریا را ایفا می‌کند. این پشه‌ها به انتقال پلاسمودیوم، که میکروب مسئول مالاریا است، به انسان‌ها می‌پردازند. وقتی یک پشه خاکی به یک فرد نیش می‌زند، پلاسمودیوم به خون انسان منتقل می‌شود و مالاریا در اثر این انتقال بیماری به انسان منتقل می‌شود. برای جلوگیری از گزش پشه خاکی و کاهش خطر ابتلا به مالاریا، می‌توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:

۱. استفاده از مواد دافع حشرات: از مواد دافع حشرات حاوی DEET، پیکاریدین یا ایروگارد استفاده کنید. این مواد می‌توانند پشه‌ها را دور نگه دارند.

۲. استفاده از پارچه‌های موسیقی: پوشش بدن مناسبی مانند پوشش‌های موسیقی (بلند و ضدپشه) استفاده کنید تا پشه‌ها نتوانند به پوست دسترسی پیدا کنند.

۳. استفاده از پشه‌بند: در مناطق با شیوع مالاریا، از پشه‌بند برای خوابیدن استفاده کنید تا از نیش پشه‌ها جلوگیری شود.

۴. نگهداری از محیط: سعی کنید تاکتیک‌های مختلف مانند تمیزی و مراقبت از محیطی که ممکن است پشه ها بدونند

۶. شپش‌ها:

شپش‌ها یک نوع حشره کوچک هستند که معمولاً در موهای انسان‌ها یا حیوانات زندگی می‌کنند و خون آن‌ها را می‌خورند. این حشرات نه‌تنها آزاردهنده هستند بلکه می‌توانند ناخن و پوست را نیز متاثر سازند. همچنین، آنها می‌توانند بیماری‌هایی نظیر تیفوس و تب بازگشتی را به انسان‌ها منتقل کنند.

سلامت باشید.

مطالعه این مطلب شاید برای شما مفید باشد.

ارسال دیدگاه