ویرایش محتوا
درمانگاه شبانه روزی خیریه فاضل

درباره ما

🔻 درمانگاه شبانه‌روزي عمومی و تخصصي فاضل با هدف ارتقاي سلامت مردم منطقه شمال شهر اصفهان در سال 1395 به صورت خیریه فعاليت خود را آغاز نموده است.

با ما تماس بگیرید

تاثیر روزه بر سرطان

  • Home
  • -
  • اطلاعات بیماری
  • -
  • تاثیر روزه بر سرطان
تاثیر روزه بر سرطان

تاثیر روزه بر سرطان

تحقیقات نشان داده‌اند که روزه‌گرفتن ممکن است بر برخی از عوامل مرتبط با بیماری سرطان تأثیر مثبتی داشته باشد، اما تاثیرات مستقیم و کامل آن بر پیشگیری یا درمان بیماری سرطان هنوز مورد بررسی و تأیید قرار نگرفته است. در ادامه، برخی از نقاط مرتبط با روزه‌گرفتن و بیماری سرطان را بررسی می‌کنیم:

تاثیر روزه بر سرطان

۱. کنترل وزن:

برخی تحقیقات نشان داده‌اند که روزه‌گرفتن ممکن است به کنترل وزن کمک کند. چندین مطالعه نشان داده‌اند که افرادی که روزه می‌گیرند ممکن است مدت طولانی‌تری از روزه سحرخوری برخوردار باشند و به‌طور کلی کمتر غذا مصرف کنند، که می‌تواند منجر به کاهش وزن شود. افزایش وزن بدن و چاقی می‌توانند فاکتورهای خطر برای برخی از انواع سرطان باشند.

۲. بازنگری رژیم غذایی:

روزه‌گرفتن ممکن است باعث بازنگری رژیم غذایی شود و به انتخاب غذاهای سالم‌تر و کاهش مصرف مواد غذایی غنی از چربی و قند کمک کند. مصرف مواد غذایی سالم می‌تواند به پیشگیری از برخی از بیماری‌ها کمک کند، از جمله برخی از انواع سرطان.

۳. کاهش التهابات:

برخی تحقیقات نشان داده‌اند که روزه‌گرفتن ممکن است به کاهش التهابات در بدن کمک کند. التهابات مزمن می‌توانند به بروز برخی از بیماری‌ها، از جمله برخی از انواع سرطان، مرتبط باشند.

۴. مهار سیستم ایمنی:

مطالعات نشان داده‌اند که روزه‌گرفتن ممکن است بر برخی از مولکول‌ها و سیستم‌های مرتبط با سرطان، از جمله سیستم ایمنی، تأثیر بگذارد. این امر ممکن است در مهار رشد و پیشرفت تومورها تأثیرگذار باشد.

اگرچه این موارد ممکن است تاثیر مثبتی بر برخی عوامل مرتبط با بیماری سرطان داشته باشند، اما همچنان نیاز به تحقیقات بیشتر و اطلاعات دقیق‌تر در مورد ارتباط دقیق بین روزه‌گرفتن و بیماری سرطان وجود دارد. باید به این نکته توجه داشت که روزه‌گرفتن تنها نمی‌تواند به تنهایی جایگزین درمان‌های استاندارد برای بیماری سرطان باشد و همچنین همه افراد برای روزه‌گرفتن مناسب نیستند، بنابراین همیشه توصیه می‌شود قبل از هر تغییر در رژیم غذایی یا سبک زندگی، با پزشک یا متخصص مشورت کنید.

باید ها و نباید های روزه داری در درمان سرطان

با توجه به مطالبی که قبلاً ذکر شد و اطلاعات موجود در حوزه تحقیقات پزشکی، می‌توان به برخی از “باید ها” و “نباید ها” در رابطه با روزه داری و بیماری سرطان اشاره کرد:

باید ها:

۱. مشورت با پزشک:

قبل از شروع هرگونه برنامه روزه گرفتن یا تغییرات قابل توجه در رژیم غذایی، بهتر است با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید، به ویژه اگر شما دارای بیماری سرطان یا شرایط پزشکی دیگری هستید.

۲. تغذیه سالم:

حفظ رژیم غذایی سالم با مصرف مواد غذایی متنوع و غنی از مواد مغذی از جمله میوه‌ها، سبزیجات، محصولات کامل غله و منابع پروتئینی سالم مهم است. این اقدام می‌تواند به پیشگیری از برخی از بیماری‌ها، از جمله برخی از انواع سرطان، کمک کند.

۳. حفظ وزن سالم:

کنترل و حفظ وزن سالم می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن، از جمله برخی از انواع سرطان، کمک کند.

۴. فعالیت بدنی:

حفظ فعالیت بدنی منظم می‌تواند به کاهش خطر برخی از بیماری‌ها، از جمله برخی از انواع سرطان، کمک کند.

نباید ها:

۱. تغییرات ناگهانی در رژیم غذایی:

هرگونه تغییر ناگهانی در رژیم غذایی، به ویژه برای افرادی که به دلیل بیماری سرطان تحت درمان هستند، ممکن است مضر باشد. این اقدام ممکن است به نقض روند درمانی یا به وخامت‌تر شدن عوارض جانبی از درمان منجر شود.

۲. نادیده گرفتن مشکلات پزشکی:

افرادی که به دلیل بیماری سرطان تحت درمان هستند، باید همواره با پزشک خود مشورت کنند و هرگونه تغییرات در رژیم غذایی یا فعالیت بدنی را با او مطرح کنند.

۳. افزایش استرس:

استرس می‌تواند به روند بهبودی و درمان بیماری سرطان مضر باشد. بنابراین، تلاش برای کاهش استرس و استفاده از روش‌های مدیریت استرس می‌تواند مفید باشد. با این حال، باید توجه داشت که این توصیه‌ها ممکن است برای هر فرد به طور متفاوتی مطابقت داشته باشند، بنابراین همیشه بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و برنامه‌های روزانه خود را بر اساس شرایط شخصی و توصیه‌های پزشک تنظیم کنید.

سلامت باشید.

Leave a Reply